1924

De geschiedenis van Machinefabriek Terlouw begon in 1924. Het Rotterdamse bedrijf was in eerste instantie dealer van het vermaarde motormerk De Industrie. Door een bijzonder hoge kwaliteit te garanderen, wist Terlouw al snel vele klanten in de beroepsvaart aan zich te binden.

fabriek-terlouw

1979

Nadat de productie van De Industrie motoren in 1979 werd gestaakt, ging Terlouw als één van de weinigen door met full-service reparatie en revisie. Tot op de dag van vandaag levert het bedrijf nog altijd onderdelen tot in de verste uithoeken van de wereld.

Industriediesel type 6D8HDN 1560/1750pk 300tpm.

Jaren ’70

In de jaren 70 van de vorige eeuw kreeg J.C. Terlouw B.V. een dealer agentschap voor “Volvo Penta” dieselmotoren. Daarmee groeide het bedrijf snel en opende het uiteindelijk een tweede vestiging in de haven van Seaport Marina IJmuiden.

2009

Sinds 2009 is de complete dealerstructuur van Volvo Penta veranderd en zijn alle dealers opgedeeld in Centers en Service Dealers. De “Centers” zijn hoofd distributeur en hét aanspreekpunt voor bedrijven, service dealers en particulieren.

Terlouw tekende op 17 september het Center contract.

2010

Per 1 juli 2010 heeft de directie van J.C. Terlouw B.V. ervoor gekozen de handelsnaam van het bedrijf te veranderen in “Terlouw Rotterdam”. Deze keuze is gemaakt omdat deze naam meer pakkend en herkenbaar is voor de markt.

2012

Terlouw groeide na al die jaren letterlijk uit haar jasje en opende op 25 mei 2012 haar nieuwe bedrijfspand! Het pand doet geheel aan de modernste eisen die je van een reparatie en handelsbedrijf mag verwachten. Tevens is de styling geheel verzorgd door een architecte, waardoor het een zeer prettig werkklimaat heeft.

2012

Nieuw bedrijfspand nieuwe huisstijl! Terlouw gooit het roer om en zo ook haar uitstraling!

2013

Per 1 januari 2013 is Terlouw Rotterdam verkozen tot Center voor de industriële branche.